Želite maksimalno iskoristiti struju koju plaćate? Posve razumljivo, ali sigurno vam nije palo na pamet da se i netom ugašena rerna, koja se zapravo hladi nakon pečenja, može iskoristiti za nešto u kućanstvu. Chef Mark Birchall za Guardian je objasnio za šta se sve može iskoristiti ugašena rerna dok je još topla. U prvom redu, tu je sušenje začinskog bilja. Bilo da imate vlastiti vrt sa začinskim biljem ili ga kupujete, ako ga brzo ne iskoristimo, ono propadne. Zato peršun, ruzmarin ili bosiljak možete staviti u kratko u rernu, pustiti da se osuši i potom ga spremiti i duže koristiti.
Osušiti možete i rajčice koje kasnije možete koristiti za razna jela. Prepolovite ih, posolite i malo nauljite, te stavite u posudu i ostavite u toploj rerni. Ovako sušene rajčice odličan su dodatak raznim jelima. Ista je stvar i s kruhom. Ako imate ostatke starog kruha, narežite ga na kockice, pustite da se osuši u rerni, a potom ga možete koristiti kao krutone za supe ili salate, ali ga možete i smrviti valjkom i koristiti kao mrvice za pohovanje.
Topla rerna također je dovoljna za pečenje orašastih plodova ili sjemenki. Tako će biti ukusniji u pripremi jela. Ponekad možda imate želju za toplim pecivom, a ugašena pećnica može i tu poslužiti. Bilo koji recept za tijesto može poslužiti, ali je trik u tome da ga stavite u debelu, dobro izoliranu posudu. Primjerice aluminijska posuda ne zadržava dovoljno dobro toplinu. Podijelite tijesto na manje komade i ostavite u rerni pola sata.
Profesionalni kuhar savjetuje ovaj način i za grijanje tanjira ako imate goste i želite da posluženo jelo ostane što duže toplo. Također, kad već palite rernu, chef savjetuje da pečete više jela odjednom. To posebno možete iskoristiti ako imate nekoliko vatrostalnih posuda pa tako možete pripremiti ručak za nekoliko dana unaprijed.