U Narodno biblioteci Trebinje sinoć je promovisan kuvar SLASNA AVANTURA KROZ ČETIRI GODIŠNJA DOBA, autora dr Veljka Mijuškovića.
„Zbirka predstavlja ličnu selekciju jela, bez obzira da li pripadaju nacionalnoj ili međunarodnoj kuhinji. Obuhvata slatka i slana jela, nutrocionistički izbalansirana, danas moderna jela, kao i tradicionalne, neodoljive gurmanluke, energetske bombe. Za svako godišnje doba data je selekcija jela koja tipično za njih vezujemo, uz posebne ideje za serviranje. Izdanje sadrži oko 200 fotografija u koloru“, istakao je Mijušković.
Autor je kreator sadržaja i menadžer instagram food blog brenda u domenu micro-influencing-a mijus.co
Dr Veljko M. Mijušković profesor je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih stipendija, priznanja i prestižnih nagrada za postignute uspjehe i ostvarenja. (Ko)autor je pet stručnih knjiga (udžbenika/monografija),više od stotinu naučno-istraživačkih radova objavljenih u renomiranim domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima radova sa konferencija. Predavač je i prevodilac za engleski i španski jezik. Autor je romana „Pre nego đavo dođe po svoje“.