Skip to content
  Petak 16 Maja 2025
Trending
16/05/2025Bandić na Mokrom Docu, Halkić sudi derbi Bosne i Hercegovine 16/05/2025Amar i Dino Konjičanin sudit će finale Lige Evrope 16/05/2025Izložba Josipa Mijića u Širokom Brijegu 16/05/2025Tržnica u Stocu obnovljena kroz projekat jačanja turizma 16/05/2025Univerzitet “Džemal Bijedić” pokreće studijski program Logopedije 16/05/2025Godišnji koncert Muzičke škole Trebinje 16/05/2025Iz Mostara direktne linije na šest aerodroma 16/05/2025BIHAMK: Očekuje se veća frekvencija saobraćaja 16/05/2025Vrijeme u BiH: Značajan pad temperature 16/05/2025Radnici u trgovinama izlaze na proteste, neće rad nedeljom
EroBA
  • Home
  • Vijesti
    • Vijesti
  • Politika
    • BiH
    • Svijet
  • Ekonomija
  • Kultura
  • Sport
    • Košarka
      • Euroliga
  • Hercegovina
    • Mostar
  • Ostalo
    • Događaji
  • Magazin
  • Kolumne
EroBA
EroBA
  • Home
  • Vijesti
    • Vijesti
  • Politika
    • BiH
    • Svijet
  • Ekonomija
  • Kultura
  • Sport
    • Košarka
      • Euroliga
  • Hercegovina
    • Mostar
  • Ostalo
    • Događaji
  • Magazin
  • Kolumne
EroBA
  Istaknuto  Jela koja su jeli naši stari u Hercegovini: Cicvara
IstaknutoMagazin

Jela koja su jeli naši stari u Hercegovini: Cicvara

EroBaEroBa—03/07/20220
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Cicvara se ubraja u stara hercegovačka jela, jer etnološki podaci govore da se kuha odvajkada u ovim krajevima. Kako se pravi cicvara?

Rastopi se prvo masnoća pa joj se zatim doda brašno i onda miješa sa bezgraničnim strpljenjem, jer tek kada se brašno sasvim sjedini sa rastopljenim kajmakom i postane jednolična masa bez grudvica, i kada počne da se odvaja od zidova posude u kojoj se spravlja, cicvara je gotova (za otprilike 250 grama kajmaka treba potrošiti 4-5 kašika brašna).

Veliki majstori kuhinje tvrde da postoji i jedna „mala tajna”: nikako ne smije da se mijenja smijer u kome se miješa cicvara, to miješanje mora da bude neprestano i u jednom te istom ritmu. Jedna od tajni ukusa cicvare je da mora da se služi topla.

hercegovačka jela
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail
Životna priča holivudske zvijezde Grace Kelly
Video razglednice iz Hercegovine: Mogorjelo
Related posts
  • Related posts
  • More from author
Read also
Istaknuto

Bandić na Mokrom Docu, Halkić sudi derbi Bosne i Hercegovine

16/05/20250
Istaknuto

Amar i Dino Konjičanin sudit će finale Lige Evrope

16/05/20250
Istaknuto

Izložba Josipa Mijića u Širokom Brijegu

16/05/20250
Hercegovina

Tržnica u Stocu obnovljena kroz projekat jačanja turizma

16/05/20250
Hercegovina

Univerzitet “Džemal Bijedić” pokreće studijski program Logopedije

16/05/20250
Hercegovina

Godišnji koncert Muzičke škole Trebinje

16/05/20250
Load more

# TRENDING

mostarFederalni hidrometerološki zavodreprezentacija bihBIHAMKtrebinjerat u ukrajinizanimljivostiBiH ekonomijabosna i hercegovinarusijausaPremier liga BiH u fudbalunjemačkakonjicpalestinaizraelfk velež mostarhšk zrinjskikinasrbija
© Copyright 2025, All Rights Reserved
  • Impressum
  • Kontakt