Skip to content
  Utorak 25 Novembra 2025
Trending
24/11/2025Sedam novih medalja za Karate klub “Dachi” iz Crne Gore 24/11/2025Vijeće ministara BiH bira pregovarače za dva potencijalna arbitražna spora, oba slučaja vezana za RS 24/11/2025Sulejmanović: Čekaju nas teške utakmice, dat ćemo sve od sebe 24/11/2025Karan 1,95% ispred, SDS traži nove izbore u tri grada 24/11/2025Pravimo tim za budućnost, ma koliko grupa bila teška 24/11/2025Novi selektor zvanično potpisao ugovor sa KSBiH 24/11/2025U Stocu svečano obilježen Dan državnosti BiH 24/11/2025Izdato narandžasto upozorenje – U Hercegovini i Krajini sutra obilne padavine 24/11/2025Zalihe krvi stabilne, ali nedovoljno sigurne 24/11/2025Izložba Govoriti o neizrecivom: Umjetnost nakon Srebrenice
EroBA
  • Home
  • Vijesti
    • Vijesti
  • Politika
    • BiH
    • Svijet
  • Ekonomija
  • Kultura
  • Sport
    • Košarka
      • Euroliga
  • Hercegovina
    • Mostar
  • Ostalo
    • Događaji
  • Magazin
  • Kolumne
EroBA
EroBA
  • Home
  • Vijesti
    • Vijesti
  • Politika
    • BiH
    • Svijet
  • Ekonomija
  • Kultura
  • Sport
    • Košarka
      • Euroliga
  • Hercegovina
    • Mostar
  • Ostalo
    • Događaji
  • Magazin
  • Kolumne
EroBA
  Istaknuto  Prženice bez masnoće i gnjecavosti? Evo trikova koji stvarno rade
IstaknutoMagazin

Prženice bez masnoće i gnjecavosti? Evo trikova koji stvarno rade

EroBaEroBa—17/05/20250
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail

Prženice su mnogima omiljeni doručak, ali prava je umjetnost napraviti ih savršeno: hrskave s vanjske strane, mekane i prozračne iznutra, bez da budu masne, suhe, zagorjele ili “žive”. Ako i vi imate problema s gnjecavim ili presušenim prženicama, donosimo vam najčešće greške i provjerene trikove koji će vaš doručak podići na potpuno novi nivo.

1. Previše tanko režete kruh
Za prženice je najbolje koristiti kruh star barem jedan dan i rezati ga na kriške debljine oko 1.5 cm. Tanki, svježi kruh lako se raspada, a smjesa ga previše natopi.

More stories

Koji su najčešći uzroci požara u stanovima?

08/11/2023

Zemlja u kojoj su zabranili Novu godinu, Božić i plač na sahranama

28/08/2024

Viber predstavio novu opciju – izbriši bez traga

18/08/2024

Ovo je najbolje piće za ravan stomak

04/12/2022

2. Ne pržite ih na maslacu
Iako maslac daje lijep okus, on brzo izgori na visokim temperaturama. Za idealnu teksturu i boju prženica bolji izbor je biljno ulje (suncokretovo ili uljana repica).

3. Koristite mlijeko u smjesi
Dodavanje punomasnog mlijeka jajima čini prženice kremastijima. Gruba formula glasi: 1 jaje + 1/4 šalice mlijeka za dvije kriške kruha.

4. Zaboravljate začine
Učinite smjesu zanimljivijom! Dodajte:

So, biber, kim – za slanu varijantu
Vanilin šećer, cimet, šećer u prahu – za slatku verziju
Ribani parmezan – za dodatni šmek

5. Nestrpljivi ste s pečenjem
Ulje mora biti dobro zagrijano, ali ne smije dimiti. Pecite prženice na srednjoj vatri, nekoliko minuta sa svake strane. Tako se dobiju hrskavi rubovi i mekana unutrašnjost bez viška ulja.

Priprema savršenih prženica nije komplicirana – samo treba znati nekoliko trikova. Uz pravi kruh, idealnu smjesu i dobro zagrijano ulje, vaš doručak će izgledati i okusiti kao iz restorana.

zanimljivosti
FacebookTwitterPinterestLinkedInTumblrRedditVKWhatsAppEmail
Sjajni Dino Beganović osvojio prvu pol poziciju u Formuli 2
Vrijeme u BiH: Umjereno do pretežno oblačno
Related posts
  • Related posts
  • More from author
Istaknuto

Koja je danas najmoćnija porodica na svijetu?

28/10/20250
Istaknuto

BBC: Čini se da se tehnološki milijarderi pripremaju za smak svijeta

19/10/20250
Istaknuto

Usred Sjeverne Amerike doslovno se nalazi groblje brodova

19/10/20250
Load more
Read also
Istaknuto

Sedam novih medalja za Karate klub “Dachi” iz Crne Gore

24/11/20250
BiH

Vijeće ministara BiH bira pregovarače za dva potencijalna arbitražna spora, oba slučaja vezana za RS

24/11/20250
Istaknuto

Sulejmanović: Čekaju nas teške utakmice, dat ćemo sve od sebe

24/11/20250
BiH

Karan 1,95% ispred, SDS traži nove izbore u tri grada

24/11/20250
Istaknuto

Pravimo tim za budućnost, ma koliko grupa bila teška

24/11/20250
Istaknuto

Novi selektor zvanično potpisao ugovor sa KSBiH

24/11/20250
Load more

# TRENDING

mostarFederalni hidrometerološki zavodreprezentacija bihBIHAMKbosna i hercegovinatrebinjeBiH ekonomijausarat u ukrajinizanimljivostirusijapalestinakonjicPremier liga BiH u fudbalunjemačkaizraelfk velež mostarhšk zrinjskirepublika srpskasrbija
© Copyright 2025, All Rights Reserved
  • Impressum
  • Kontakt