Kompanija “Gasthaus Schlössle” pravi sopstveno pivo od 1690. godine, što je čini jednom od najstarijih pivara u Bavarskoj. Ali, s proizvodnjom će biti gotovo krajem decembra. Pivara iz Neu-Ulma više nije u stanju nositi se s tržištem. Poslije 334 godine, pivara mora da obustavi proizvodnju. Suvlasnica Krista Zoler za “Bild” objašnjava da potrošnja piva opada jer rastu cijene sirovina i energenata.
“Deset godina pravimo gubitak sa pivarskim poslom”.
Proizvodnja piva sada iznosi 100.000 litara – 2018. je bila 150.000 litara. Samo povezani restoran radi “veoma dobro” i trebalo bi da ostane.
“Bez njih bismo odavno morali da prestanemo sa proizvodnjom piva”.
Gajba od 12 flaša najprodavanijeg “Merzena” košta 13.50 evra. Ali, prema Kristi Zoler, ovo je premalo.
“Cijena bi morala da bude skoro duplo veća, onda bismo opet mogli da trošimo novac na nove sisteme. Ali to se ne može postići na tržištu”. Osim toga, birokratija “otežava život” pivarima